På Ca' del Baio skörda Moscato druvan redan i mitten av september för att behålla så mycket frukt karaktär, färskhet och skärpa som möjligt i måste. Druvorna är sedan försiktigt och mast måste filtreras sedan. När det gäller alla Moscato d'Asti och till skillnad från en champagne som fermenteras i två steg först på tanken och den andra på flaskan är vinet jäsa på ett ställe på tanken. Jäsningen sker i temperaturkontrollerade rostfria tankar där jästkultur tillsätts och varar 2 månader. Jäsningen helt enkelt stoppas när vin när en alkoholhalt på 5-6%, och vinet är mer klädstil än mousserande. Därför använder en vanlig kork Moscato d'Asti. För att bevara vinets färskhet kommer att vara den första ström flaska och omedelbart före transporten. Moscato d'Asti från Ca' del Baio har en nästan perfekt balans mellan sötma och friskhet. Det Moscato druvan känslig och exotisk frukt karaktär men inte överväldigande. Det är en mycket charmig och känslig mousserande vin som lämpar sig väl för en välkomstdrink, en efterrätt eller ett litet glas i förtid. Liksom alla Moscato d'Asti ska drickas unga. Serveras kyld men inte iskallt.