Ca'del Baio, Moscato d'Asti

149.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

På Ca' del Baio skörda Moscato druvan redan i mitten av september för att behålla så mycket frukt karaktär, färskhet och skärpa som möjligt i måste. Druvorna är sedan försiktigt och mast måste filtreras sedan. När det gäller alla Moscato d'Asti och till skillnad från en champagne som fermenteras i två steg först på tanken och den andra på flaskan är vinet jäsa på ett ställe på tanken. Jäsningen sker i temperaturkontrollerade rostfria tankar där jästkultur tillsätts och varar 2 månader. Jäsningen helt enkelt stoppas när vin när en alkoholhalt på 5-6%, och vinet är mer klädstil än mousserande. Därför använder en vanlig kork Moscato d'Asti. För att bevara vinets färskhet kommer att vara den första ström flaska och omedelbart före transporten. Moscato d'Asti från Ca' del Baio har en nästan perfekt balans mellan sötma och friskhet. Det Moscato druvan känslig och exotisk frukt karaktär men inte överväldigande. Det är en mycket charmig och känslig mousserande vin som lämpar sig väl för en välkomstdrink, en efterrätt eller ett litet glas i förtid. Liksom alla Moscato d'Asti ska drickas unga. Serveras kyld men inte iskallt.

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer: Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden: Hela världen.
Druvor & typer: Gewurztraminer, Riesling och Muscat.

Andra populära produkter