Ca'del Baio, Barbaresco Autinbej 2017

379.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

På Piemonte-dialekten täcker "autinbej" ett urval av de allra bästa Nebbiolo-druvorna, som kommer från utvalda paket på fastigheten, där markförhållandena och mogningen är optimala. Giulio Grassos far, Ernesto, använde ofta detta ord för att beteckna de mest optimala platserna i vingårdarna. Medan 2014 var ett svårt år i de flesta italienska vinområden, inklusive Piemonte, upplevdes nästan perfekta förhållanden i ett begränsat område i Barbaresco, och så beslutade Ca 'del Baio att producera en ny, exklusiv Barbaresco just detta år: "Autinbej ".

Druvorna för detta vin erhålls huvudsakligen på två paket, den ena vetter mot den andra och den andra vetter mot öst. Detta ger en perfekt balans mellan färskhet, finess, struktur och köttighet. Vinrankorna här planteras 2008 och 2009, på en klassisk mark av marl, lime och sand. Jäsningen sker på temperaturkontrollerade ståltankar, och efter en malolaktisk jäsning mognar vinet i 24 månader på stora, slavoniska träfack (boti) och efter tappning på min. 4 månader i flaska.

Autinbej har en fin, rubinröd färg och i den mycket intensiva och hjärtsamma doften hittar du nyanser av violer, hallon och körsbär samt kryddig ton vit paprika och bitter choklad. Många av samma toner finns också i smaken, som är både komplex och harmonisk. Eftersmaken avslöjar god tannin och koncentrerad frukt, men också en fin finess.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.

Andra populära produkter