Ca d'Gal, Moscato d'Asti Vite Vecchia 2014

699.00 kr
Leverans 7-8 dagar
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Ca ’d’Gals Vitte Vecchia Moscato d’Asti kommer från tre tomter i Valdivillakullarna. De kombinerar för att skapa en tunnland vingård planterad med en gammal klon av den vita Canelli Moscato, som nu är 60 år gammal. Tack vare den perfekta och helt söderlägexponeringen, där termen Sorì (lokal piedmontes term för "sluttning", ofta söderut) har sitt mest talande uttryck, mognar alla vingårdar regelbundet med enhetliga gyllene druvsamlingar.

Jorden är lätt och vitaktig, och den högre procentandelen kalksten gör den idealisk för struktur och kropp, medan det tempererade klimatet med kalla vintrar och regniga höstar alternerande med varma men torra somrar ger denna Moscato den nödvändiga friskheten och mineralinnehållet.

År 2003 beslutade Ca ’d’Gal att utvidga resten och tappningen av en del av produktionen innan den släpptes. Sedan dess lagras 1 300 flaskor varje år och släpps inte förrän i september det femte året efter skörden.

Det är en riktig reserv i en reserv, vilket gör detta vin till en sällsynthet. Njut av det vid speciella tillfällen eller när du verkligen behöver en bra efterrätt

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer: Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden: Hela världen.
Druvor & typer: Gewurztraminer, Riesling och Muscat.