Bosio Famiglia, Passato, Langhe Chardonnay DOC

149.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Passato betyder "förflutet" på italienska, och Luca bestämde sig för att han ville gå tillbaka till sina rötter, tillbaka till när allt började för Bosio-familiens vinäventyr: naturliga och organiska processer (men ännu inte certifierade).

Druvorna till Langhe Chardonnay Passato kommer från en av de första vingårdarna som familjen har omvandlat till att vara ekologisk. Stilen är traditionell, rik och fruktig med en mogen fruktprofil av mogna gula äpplen, ananas och mango. Man känner tydligt maträtten som bidrar med anteckningar av vanilj och apelsin på ett fint och välintegrerat sätt.

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Andra populära produkter