Bodegas Tapiz, Mendoza Malbec 2018

199.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Det här är Bodegas Tapiz vackra skönhet på Malbec skapad av Fabián Valenzuela, som har varit med sedan den första skörden efter Kendall-Jacksons utgång 2004.

Frukten kommer från Valle de Uco, närmare bestämt Finca Los Nogales på 1100 meters höjd och utvalda tomter vid Finca San Pablo, som med sitt läge nästan 1400 över havet ger en underbar friskhet i vinet.

Druvklusterna sorteras när de kommer ner till Bodegas Tapiz, och sedan sker både jäsning och efterföljande mognad i en skyddad atmosfär (dvs minskad syre) för att bevara färskheten och för att ge vinet något längre livslängd när det på flaska. När stjälkarna har tagits bort krossas druvorna och pumpas upp i rostfritt stål. Här sänks temperaturen så att mustet kan tillåtas utveckla sin aromatiska komplexitet i upp till en vecka innan temperaturen höjs igen och jäsning börjar. Noll ek, men fullständig malokaktisk jäsning under de 10 månaderna i rostfritt stål för enkel filtrering och tappning.

En fin nästan elegant Malbec utan spår av plommonstopp och torkad frukt. Å andra sidan, saftiga bär i rikt mått med blåbär, körsbär och jordgubbar främst i näsan och sedan i munnen där vinet kanske inte är ytterligare fylligt, utan istället vinner på sin strålande omedelbarhet och saftighet i den något bitter finish.

Ett vin du gillar att njuta av i sällskap med goda vänner utan de stora falloadersna. Pröva det tillsammans men en gång välsmakande mat till exempel en gång nötkött svansar kokta med enbär, timjan, vitlök och serveras med krossad bakad potatis smaksatt med smör och ister.

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer: Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.

Andra populära produkter