Bodega Cerrón, La Servil, Monastrell Jumilla 2019

279.00 kr.

Bodega Cerrón, La Servil, Monastrell Jumilla 2019

category label Eko

Bodega Cerrón, La Servil, Monastrell Jumilla 2019

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött

Om produkten

Ett utsökt mycket färskt och saftigt vin med fokus på mogen röd frukt och lätt rostade och mineraliska toner i doften. Smaken är fräsch med god smak och struktur med bra syra och mogna tanniner - och en lång finish.

Vinet är gjort av 96% Monastrell tillsatt till andra mindre kända sorter (Blanquilla, Moravia Agria, Rojal). Druvorna kommer från två högt belägna åkrar, La Muela och El Cenajo vid staden Fuente Álamo, som ligger 850-9000 meter över havet i regionen Murcia, strax söder om Alicante.

La Servil är en blandning av två unika tomter med olika markförhållanden, gamla pre-phylloxera vinstockar och en blandning av olika sorter. Skörd sker för hand, druvorna jäser i konformade trätankar och vinet lagras i 12 månader i en kombination av 5 000-liters stora vador och använda 500-liters fat. Vinet tappas på flaska utan filtrering eller förtydligande.

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.