category label Eko

Bibbiano, Chianti Classico 2020

199.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Druvorna för detta vin skördas vanligtvis för hand och väljs ut under andra halvan av september och har föregåtts av ett seriöst tillvägagångssätt på fältet, där grönsaker också skördas. Tanken är att skapa en värdig Chianti Classico som är nyanserad och primär fruktig och därmed inte störs av träets sekundära aromer. Detta uppnår också en önskvärd motståndskraft i vinet, som verkar elegant och aldrig sammandragande, och med en mycket fin koncentration och harmoni.

Vinet är tilltalande och drickbart från tidpunkten då det släpps, och det är också gastronomiskt mångsidigt och lämpligt. Här är en möjlighet att smaka på ett balanserat och väldigt intressant uttryck av Toscanas stora blå druva, Sangiovese i den trevliga slutet av prisskalan.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.

Andra populära produkter