Bertani, Recioto della Valpolicella Valpantena 2019

349.00 kr.

Bertani, Recioto della Valpolicella Valpantena 2019

Bertani, Recioto della Valpolicella Valpantena 2019

Serving tips

Söta desserter
Kraftig ost

Vår utvärdering

Corvina och Rondinella druvor till Bertanis Recioto kommer uteslutande från några av de bästa områdena i Valpantena hills norr om Verona. Skapad på de minsta druvklasar och ofta bara "skuldra" av druvklasar som har utsatts för mest solljus och därmed den största socker.

Om produkten

Corvina och Rondinella druvor till Bertanis Recioto kommer uteslutande från några av de bästa områdena i Valpantena hills norr om Verona. Skapad på de minsta druvklasar och ofta bara "skuldra" av druvklasar som har utsatts för mest solljus och därmed den största socker. Druvorna torkas i 150 dagar. Efter sortering druvorna igen innan jäsning i cementtankar. Vinet är i åldern 12 månader i stora fat gjorda av cherry wood. Mycket djup lila färg. Rich med arom nyanser av den särskilda plommon, körsbär, hallon, krydda, vanilj och kakao. Smaken har en fin balans där sötman inte ur. Här är färska mörk frukt, choklad, plommon, krydda och lakrits. Prestigefyllda vin speciellt desserter med choklad, Ris à la Malta med körsbär jubileet och speciellt ostar. Gorgonzola, parmesan, cheddar gouda och lagras. Vi rekommenderar tjänstgör vid 9-10 grader och vinet kan lagras upp till 15 år från skörd.

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.