Bennati Amarone della Valpolicella, Cerasum, Riserva della Famiglia Bennati 2013

799.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Familjen Bennati gör detta vin till sitt "varumärke". Detta är en Amarone av absolut bästa kvalitet. Jämfört med stora och hyllade Amarones.

"Cerasum" är det latinska ordet för "körsbär, som det lokala området där Bennati ligger tidigare var känt för. Nu använder Bennati-familjen Cerasum för att visa potentialen i kommunen Valtramigna.

Cerasum Riserva familia är granatröd och har en fin bukett med mogen röd frukt, blommor, tobak, kakao och kanel. Smaken är intensiv och med otroligt bra balans. Nyanser av körsbär, björnbär och körsbär går hand i hand med lätta kryddor och köttnoter. Otroligt vackert glas vin att jämföra med de finaste Amarones.

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.

Andra populära produkter