Om produkten
Vi befinner oss i Minervois i södra Frankrike. Som många säkert vet kan det vara obevekligt varmt i södra Frankrike. Speciellt nere runt Minervois-området! Det innebär en ofta intensiv och snabb mognad av druvorna, vilket ger kompakta, intensiva och våldsamt fruktdrivna viner.
Viti Vini Bibi är baserad på Grenache och Cinsault som är två välkända druvor från området och kommer till sin rätt med de höga temperaturerna och den intensiva mognad som området kan bidra med. Det ger djupa, fruktiga och komplexa viner som utstrålar mogna skogsbär, reducerad saft, torkade stenfrukter och en touch av krydda. Viti Vini Bibi är ett utmärkt exempel på hur naturvin kan vara smart klassiskt och kontrollerat i uttryck, trots att det produceras naturligt.
Vinet kommer helt säkert att tjäna på att luftas lite innan servering! Ta ut vinet direkt från kylen, ca 10-15 minuter innan du ska dricka det.
Mat i kombination
Februari månad bjuder fortfarande på vinter och därmed även de lite tyngre grytorna. Just detta vin passar perfekt för detta ändamål! Dels på grund av den kompakta och mörka frukten men även för den fantastiska tanninstruktur som vinet besitter. Så alltså; grytor med säsongens råvaror!