Benjamin Taillandier, Viti Vini Bibi 2019

199.00 kr.
Bliv medlem
Earn 5% on all purchases

Benjamin Taillandier, Viti Vini Bibi 2019

Benjamin Taillandier, Viti Vini Bibi 2019

Kropp Medium
Aciditet Lav
Sötma Tør

Aroma

Rød frugt
Mørk frugt
Andre krydderier

Aroma

Rød frugt
Mørk frugt
Andre krydderier

Facts

Kropp:
Medium
Aciditet:
Lav
Flaskstorlek:
750 ml
Korkvariant:
Kork
Alkohol %:
13,50
Årgång:
2019
Land:
Frankrike
Druvor:
Cinsault
Serveringstemperatur:
15-17°C
Odling:
Naturvin
Smakprofil:
Pink
Sötma:
Tør
Tannin:
Medium

Serving tips

Gryträtter
Stekrätter

Om produkten

Vi befinner oss i Minervois i södra Frankrike. Som många säkert vet kan det vara obevekligt varmt i södra Frankrike. Speciellt nere runt Minervois-området! Det innebär en ofta intensiv och snabb mognad av druvorna, vilket ger kompakta, intensiva och våldsamt fruktdrivna viner. 

Viti Vini Bibi är baserad på Grenache och Cinsault som är två välkända druvor från området och kommer till sin rätt med de höga temperaturerna och den intensiva mognad som området kan bidra med. Det ger djupa, fruktiga och komplexa viner som utstrålar mogna skogsbär, reducerad saft, torkade stenfrukter och en touch av krydda. Viti Vini Bibi är ett utmärkt exempel på hur naturvin kan vara smart klassiskt och kontrollerat i uttryck, trots att det produceras naturligt.

Vinet kommer helt säkert att tjäna på att luftas lite innan servering! Ta ut vinet direkt från kylen, ca 10-15 minuter innan du ska dricka det.

Mat i kombination
Februari månad bjuder fortfarande på vinter och därmed även de lite tyngre grytorna. Just detta vin passar perfekt för detta ändamål! Dels på grund av den kompakta och mörka frukten men även för den fantastiska tanninstruktur som vinet besitter. Så alltså; grytor med säsongens råvaror!

Andra populära produkter

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.