Benjamin Taillandier, Laguzelle 2022

199.00 kr.
Bliv medlem
Earn 5% on all purchases

Benjamin Taillandier, Laguzelle 2022

Benjamin Taillandier, Laguzelle 2022

Kropp Medium
Aciditet Høj
Sötma Tør

Aroma

Mørk frugt

Aroma

Mørk frugt

Facts

Kropp:
Medium
Aciditet:
Høj
Årgång:
2022
Flaskstorlek:
750 ml
Korkvariant:
Kork
Alkohol %:
12,00
Område:
Södra Frankrike
Land:
Frankrike
Druvor:
Syrah
Cinsault
Serveringstemperatur:
12-15°C
Odling:
Naturvin
Smakprofil:
Pink
Rød
Sötma:
Tør
Tannin:
Medium

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött
Gryträtter

Om produkten

Vi befinner oss i Minervois i södra Frankrike. Södra Frankrike är varmt som bara den och det blir faktiskt bara varmare och varmare.  Vem sa global uppvärmning? Nåja! Ändå är Benjamin Taillandier fantastisk på att kontrollera den intensiva hettan. Det är därför hans viner fortfarande utstrålar den friska och livliga frukten, snarare än den unkna och inte så attraktiva sorten.

I Septemberboxen introducerade vi denna cuvée, fast årgång 2021. Vi tyckte därför att det kunde vara kul att följa upp med en ny årgång. På så sätt kan ni också känna den fylligare och djupare strukturen, på grund av den enorma värmen under 2022! 

Som man oftas gör i södra Frankrike är Laguzelle ‘22 gjort på en druvblandning. Blandningen här är Syrah, Carignan och Cinsault. Vinet är inte speciellt funky. Jämfört med årgång 2021 har vi att göra med ett mer ihärdigt vin i årgång 2022! Mer frukt, mer intensitet och mer djup. Fortfarande den fuktiga skogsbotten i näsan och de sommarmogna bären i munnen.

Detta vin bör varken luftas eller öppnas i förväg. Det här vinet är gjort för att avkorkas och hällas upp i glaset och ner i halsen omedelbart. Gärna i stora klunkar! Serveras gärna vid ca 10 grader. Servera den med andra ord direkt från kylskåpet.

Mat i kombination
Vi vill helt klart rekommendera dig att servera detta rödvin till gryträtter med fjäderfä eller gryträtter med kött. 

Andra populära produkter

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.