Barbadillo, Manzanilla Extra Dry Sherry

159.00 kr.

Barbadillo, Manzanilla Extra Dry Sherry

Barbadillo, Manzanilla Extra Dry Sherry

Serving tips

Friska desserter
Tapas

Om produkten

Medan lagen kräver en min. lagring vid tre år, Manzanilla får sju år på mycket gamla fat.
Mycket ljus i färg och med en ren och delikat doft. I smak är den intensiv men samtidigt mycket elegant med lätt salta toner, som sägs bero på vindar från Atlanten. Det har den komplexa karaktären av ett gammalt vin och samtidigt en fin skarphet.


Det kommer att gå bra med tapas, med lätta exotiska rätter, skaldjur eller skaldjur. Servera lite kyld. Vinet bär den sällsynta Denominacion Manzanilla de Sanlúcar de Barrameda.

Andra populära produkter

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer: Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer: Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden: Hela världen.
Druvor & typer: Gewurztraminer, Riesling och Muscat.