Backhouse Zinfandel 2019

149.00 kr.

Backhouse Zinfandel 2019

Backhouse Zinfandel 2019

Serving tips

Biff på grillen
Fjäderfä på grillen
Mörkt kött
Pasta & Pizza

Om produkten

Under de senaste tio åren har Zinfandel utvecklats till en av de mest populära druvorna, särskilt från Kalifornien. Familjen Cecchetti äger flera Zinfandel-fält i Sonoma län nära Napa Valley, och det är här druvorna för Backhouse Zinfandel 2014 kommer från. Efter jäsning har vinet åldrats i 6 månader i en blandning av franska och amerikanska ekfat.

Backhouse Zinfandel har en fin arom som är rik på nyanser av röda bär, vanilj och kakao. Smaken är intensiv och domineras av nyanser av t.ex. svarta vinbär, garrique, kakao och hallon. Lång och mjuk eftersmak med välintegrerade tanniner.

Vi rekommenderar att servera vinet vid 15-16 grader och det är en uppenbar matchning för särskilt grillad kött.

Andra populära produkter

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer: Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.