Backhouse Pinot Noir 2020

149.00 kr
Leverans 4-5 dagar
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Enligt vår åsikt är Backhouse Pinot Noir ett av Kaliforniens bästa viner på den känsliga Pinot Noir-druvan i prisintervallet under 150 DKK. För att säkerställa en maximal och autentisk fruktprofil skördas druvorna på natten och jäses sedan i temperaturkontrollerade tankar 6 månader senare. lagring på franska ekfat.

I det färdiga, rubinröda vinet flyter en utsökt doft av körsbärsnyanser, hallon, rabarber, choklad, skogsbotten och en aning dill. På tungan är vinet mjukt och smidigt med en underliggande mineralitet som ger en fin, upprätt och elegant touch. Således stiger Backhouse över de många fetare och mindre druvtypiska Pinot Noir-viner som Kalifornien annars spottar ut i denna prisklass.

Vi rekommenderar servering vid 14-16 grader, till exempel om menyn är på grillad tonfisk, kyckling, pasta eller risotto med svamp eller som man lägger mysigt vin i fåtöljen.

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.