Backhouse Cabernet Sauvignon 2018

149.00 kr.

Backhouse Cabernet Sauvignon 2018

Backhouse Cabernet Sauvignon 2018

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött
Stekrätter

Om produkten

Cabernet Sauvignon har under många år varit den mest populära druvan i Kalifornien, och klimatet i det soliga tillståndet är på många ställen också fullständigt och fullständigt optimalt för denna mångsidiga druvsorter. Detta gäller särskilt i Sonoma County nära Napa Valley, där druvorna för denna klassiska och färska Cabernet Sauvignon kommer från.

Vinet fermenteras i ståltankar och lagras sedan i 6 månader i en blandning av franska och amerikanska ekfat. Vinet filtreras sedan och slutligen tappas på flaska.

Det resulterande vinet har en fin arom som är rik på både svarta vinbär, körsbär, mocka och något kryddig orientaliska kryddor. I munnen är smaken underbart saftig och fylld med en intensiv röd frukt och en lång mjuk eftersmak.

Backhouse Cabernet Sauvignon är ett uppenbart vin för t.ex. grillat och bräserat kött. Vi rekommenderar att du serverar den i 15-16 grader.

Andra populära produkter

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer: Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.