Eko

Arnaud Lambert, Saumur Clos de Midi Blanc Brézé 2021

225.00 kr
Leverans 4-5 dagar
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Clos de Midi, som alla vita viner från Arnaud Lambert, är tillverkat av 100% ekologiskt odlad Chenin Blanc, här från söderläge sluttningar på Midi-fältet i Saumur, där jorden förutom lera och kalksten har ett högt innehåll av sand .

Omedelbart efter ankomsten till vingården pressas druvorna och 50% av mustet hälls i rostfria tankar, medan den andra hälften har anlänt på gamla 228-liters ekfat. Här har båda parter genomgått jäsning på den naturliga jästen med ett års efterföljande lagring, innan de blandats igen och - efter att ha samlats i några månader - på flaska.

I näsan är Clos de Midi nästan ädel i stil med vita vårblommor, gröna Granny Smith-äpplen, persikor och lime, vilket samtidigt vittnar om en stor komplexitet och en imponerande renhet. Vinet har en stor och rund munkänsla med lite salta toner följt av en fantastiskt integrerad och upprätt syra. Helhetsintrycket är subtilt, vackert och evigt elegant.

Ett vitt vin av denna kaliber är en fantastisk upplevelse i sig men är också ett utsökt matvin när mjuka ostar, skaldjur, fisksoppa och stekt kyckling kommer till bordet. Försök också med milda wokrätter, helst tillsammans med ett stänk av lime och färsk koriander i den bästa sydostasiatiska stilen.

Vi rekommenderar att du njuter av vinet vid 8-10 grader.

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.