Eko

Arnaud Lambert, Saumur Clos David Blanc Brézé 2018

439.00 kr
Utsåld
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Druvorna bakom denna seriösa, fylliga och ändå motståndskraftiga Chenin Blanc kommer från Clos David-fältet i nordvästläge i Saumur, där jorden är rik på sand, lera och i synnerhet kalksten.

Omedelbart efter ankomsten till vingården pressas druvorna och hälften av mustet hälls i stora ekbehållare, medan de återstående 50% har varit i 2-3 år gamla 228-litersfat. Här har båda satserna fermenterats med den naturliga jästen följt av ett års lagring innan de blandas igen, tappas på flaska och släpps sex månader senare.

I näsan lockar Clos David med en stor och förförisk komplexitet initierad av vita vårblommor, efterföljda av gula äpplen, persikor och lime och avslutade med lätt rostade nötter i en mångfacetterad och ändå ren helhet. Vinet har en stor munkänsla med lite salta toner följt av en jämn upprätt och välintegrerad syra och lång eftersmak.

Ett vitt vin av denna kaliber är en fantastisk upplevelse i fogar med åldrade ostar, stekt fisk, kyckling och tarte flambée. Njut av det vid 8-10 grader upp till 6-7 år från skördeåret. Smaklig måltid!

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.