Bodega Vinificate, Amorro Amossa Rosso 2017

219.00 kr.

Bodega Vinificate, Amorro Amossa Rosso 2017

Bodega Vinificate, Amorro Amossa Rosso 2017

Kropp Fyldig
Aciditet Medium
Sötma Tør

Aroma

Rød frugt
Mørk frugt

Aroma

Rød frugt
Mørk frugt

Facts

Kropp:
Fyldig
Tannin:
Medium
Sötma:
Tør
Aciditet:
Medium
Smakprofil:
Land:
Spanien
Årgång:
2017
Odling:
Naturvin
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
13,50
Korkvariant:
Kork
Druvor:
Serveringstemperatur:
15-17°C

Serving tips

Biff på grillen
Kryddstark mat
Mörkt kött

Om produkten

Vi befinner oss i Jerez de la Frontera i Spanien. En för många okänd vinregion, men som garanterar fantastiska och solmogna viner. Som med så många andra vinregioner i Spanien råder här en enorm hetta som samtidigt bidrar till en enorm mognad av druvorna.

Amorro Tinto ’17 är baserat på druvorna Tintilla de Rota, Tempranillo och Palomino. Vinets ålder (2017) ger en fin och distinkt touch av den lite mer ädla och dolda frukten. Man kan lätt få associationer till en hårdkokt marmelad på skogens bär med en rejäl skvätt citronsaft för att behålla en fin och närvarande syra. Vinets ålder kan ge en annan touch än vad många är vana vid.

Här är ett unikt exempel på hur vackert naturvin kan lagras och serveras när det har lagrats i 5 år.

Vinet tål lätt en bra omgång luft! Häll gärna upp den i en karaff och sväng runt det. Ta vinet direkt från kylen och låt det stå och stiga några grader innan servering. Det skulle vara optimalt att servera detta vin vid 8-10 grader.

Mat i kombination
Här har vi förvisso också att göra med ett rödvin som passar för den säsong vi befinner oss i. Den mörka och något kompakta frukten passar perfekt till säsongens grytor. 

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.