Allegrini, Corte Giara, Pinot Grigio Delle Venezie DOC 2018

155.00 kr
Utsåld
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Pinot Grigio Corte Giara är gjord av 100% Pinot Grigio, som plockas från vingårdens vingårdar i sluttningarna öster om Gardasjön. De flesta tomter ligger på en höjd av 200-250 m.o.h., vänd mot syd / sydväst och är planterade med vinstockar, som i genomsnitt är 27 år gamla och som odlas enligt Guyot-bindningssystemet, med ca. 3000 vinstockar / ha. Undergrunden är mycket stenig och består huvudsakligen av kalk och lera, en klassisk komposition i området, som ger bra dränering och goda vattenreserver på djupet.

Druvorna plockas vanligtvis under första halvan av september och klusterna pressas hela. Jäsning sker svalt på temperaturkontrollerade ståltankar och varar i ca. 8-10 dagar. En del av vinet genomgår en malolaktisk jäsning i oktober, och efter en blandning mognar Pinot Grigio i fyra månader i ståltankar och ytterligare 2 månader i flaska innan det släpps.

Pinot Grigio Corte Giara har en fin, gyllene färg. Doften är delikat och elegant, med läckra, skarpa toner av vilda blommor, citrusfrukter, äpplen och vita persikor. Smaken är torr och fruktig med massor av skarpa, aptitretande nyanser. Det slutar enkelt och rent, men du känner en bra bit och en bra koncentration. Perfekt för grönsaksrätter, för klassiska medelhavs- och fisk- och fiskrätter eller för vitt kött i lätta såser. Prova det också för asiatiskt kök.

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.