Acústic Celler, Montsant 2019

229.00 kr.

Acústic Celler, Montsant 2019

Acústic Celler, Montsant 2019

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött

Om produkten

Grenache- och Carignan-druvor från åtta olika orter i Montsant ger en komplex smak med bl.a. mörka körsbär, plommon, en touch av lakrits, jordtoner och fin citronsyra insvept i fasta men välintegrerade tanniner. Trogen Albert Janés mål: Fyllig frukt, men ändå med en fräsch zest. Servera svalt till goda oxrätter med fyllighet och kraft eller till välkryddat långstekt lamm.

Druvorna är från 35-65 år gamla vinstockar som växer på en höjd av 300-700 m. Blötläggning och jäsning tar 15 dagar med "gireage", där massan av druvskal pressas ner genom musten dagligen och ökar uttaget av smaker, färg och tanniner. Efter långsamt tryck i en korgpress dräneras vinet av gravitationen till 1-2 år gamla ekfat, där det lagras i 9-10 månader innan det buteljeras.

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.