6 x Chateau Perenne Croix de Perenne 2019 i trälåda

999.00 kr
Ord. pris 2,574.00 kr
Leverans 4-5 dagar
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Chateau Perenne köptes 1997 av fransmannen Bernard Magrez som bla. äger La tour Carnet och Chateau Pape Clement. Redan från start anställde han den kända oenologen Michel Rolland som fick ansvaret för slottets marker och vinproduktion. Sedan 1997 har Chateau Perenne varit ett av de bästa Cru Bourgeois-inköpen i Bordeaux.

År 2016 sålde Bernard Magrez slottet till en multimiljardären Jack Ma (ägaren av Alibaba). Sedan 2016 såldes i stort sett ingen flaska från slottet och källaren fylldes bara upp med den ena årgången efter den andra. Den nya ägaren beslutade sig därför för att "rensa ut" vinerna. Som en följd av detta säljs nu vinerna till några mycket förmånliga priser, vilket i sin tur gör Chateau Perenne till ett av de bästa Bordeaux-inköpen till priset.

Kvaliteten förblir extremt hög. Den stora årgången 2019 verkar djup, mörk och överdådig och tål några år i källaren men som även kan avnjutas redan nu om den får ett par timmar i karaffen. Croix De Perenne består huvudsakligen av Merlot, med en liten del av Cabernet Sauvignon, Malbec och Cabernet Franc.

6 x Perenne Croix de Perenne 2019 i en trälåda.

Obs! Vissa avvikelser kan förekomma i bilden. Exempelvis fel årgång (2018). 

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.